Du er her. #1 - Foreningswebsite > Nyheder

22-07-2019: Schweisskursus (1)

I Danmarks Jægerforbund vil vi gerne være med til at skabe mere fokus på schweiss- og sporarbejde med jagthundene. Formålet er, at udvikle hundens evne til at finde anskudt vildt (løbere) og at fremme interessen for samt understøtte rekruttering til Naturstyrelsens Schweiss-register. Schweisskursus afholdes på Sjælland den 3. og 4. august.

18-07-2019: Kvindelige jægere er på vej frem

Hun er stadig ret sjælden og det er næppe alle, der kender én af slagsen: Den kvindelige jæger. Dog vokser antallet af især yngre kvindelige jægere, og det betyder flere medlemmer og højere til loftet i jagtforeningerne. 33-årige Pernille Kastrup er nyjæger, og hun føler sig taget godt imod i sin nye hobby.

18-07-2019: Ostekrigen er slut

Fødevarestyrelsen og Miljøstyrelsen har nu fundet en løsning, så jægere kan bruge ost og trafikdræbt vildt i klapjagten på den invasive mårhund.

16-07-2019: Forbud mod brug af haglvåben ved hundetræning er en mistillidserklæring til jægerne

Justitsministeriets svar på henvendelser fra Danmarks Jægerforbund vedr. brug af haglvåben under hundetræning og ved hundeprøver, stiller spørgsmålstegn ved jægernes evne til at håndtere sikkerhedsprocedurer.

15-07-2019: Jagten på FN's verdensmål

Danmarks Jægerforbund har udgivet en publikation, hvor vi giver et bud på, hvad vi som jægere og/eller jagtorganisation bidrager med for at opfylde FN’s verdensmål.

12-07-2019: Via pileflet til skærmtrold

Han var langtfra skolens største geni, men han kunne fiske, jage, snitte i træ – og så var han pokkers god til at bygge huler. Jæger bringer et portræt af naturmennesket, jægeren og tv-værten Jørgen Skouboe.

11-07-2019: Ostekrigen: En krig mod unødigt bureaukrati i kampen mod mårhunden

Ostekrigen, som medierne har døbt den aktuelle sag om jægernes brug af ost og vildt som lokkemad i forbindelse med regulering af mårhund. Danmarks Jægerforbund vil kæmpe for at stoppe det unødige bureaukrati, som en nylig regelændring medfører.

10-07-2019: Jagten i Danmark er bæredygtig og bidrager til verdensmålene

Svaret fra Danmarks Jægerforbunds jagtfaglige chef, Niels Søndergaard, på Søren Wium-Andersens debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis d. 4. juli 2019 er klart: Jagten i Danmark er bæredygtig og bidrager til verdensmålene.